Krupiér ako brigáda pre vysokoškolského študenta

Krupiér ako brigáda pre vysokoškolského študenta

Krupiér ako brigáda pre vysokoškolského študenta

Ak sa vám naskytne možnosť študentskej brigády za zeleným stolom, neváhajte, bude to pre vás zaujímavá skúsenosť. V istom ohľade je práca v kasíne pre študenta ideálna: študent je zvyknutý na nočný život, nemá veľké finančné požiadavky (v herniach radový personál málokedy zarába nad tisíc eur, ale máte možnosť sprepitného), mladý človek vyzerá príjemne (čo patrí k tejto práci) a podobne. Na krupiéra (dílera, obsluhu) tiež nie sú zvláštne požiadavky na vzdelanie, väčšinou sa preferuje spoľahlivosť, komunikatívnosť, znalosť hier. Aspoň jeden cudzí jazyk je samozrejmosť. Viac cudzích jazykov – mali by ste si byť vedomí svojej ceny.

Krupiér musí držať nervy na uzde, za každých okolností byť neutrálny, výhru hráčovi vždy praje, v správny okamih si pomôcť s úsmevom – hazard je emotívny, ľudia popíjajú alkohol, niektorí hráči nedodržiavajú etiketu. Našťastie, obyčajná obsluha stola má nad sebou spravidla inšpektora hry, ktorý okrem sledovania dodržiavania pravidiel, rieši aj drobné nepríjemnosti a konflikty (na tie vážnejšie je strážna služba). Inšpektor upozorňuje krupiéra na bežné chyby, tie ostatne robí aj starý profík. Každý kto absolvoval kurz na krupiéra, vám potvrdí, že príprava a prax sú dve odlišné veci. Kamenné kasína a online kasína sú tiež dve rôzne záležitosti.

Po čase vaša práca vyzerá roboticky: činnosti sa opakujú. Je jasné, že ak chcete byť dobrým krupiérom, musíte mať istú šikovnosť a rýchlosť (pri práci so žetónmi, kartami a pod.), pomalá obsluha v tomto odvetví kariéru neurobí. Musíte robiť v hlave rýchle výpočty (čiže musíte mať isté matematické nadanie) a byť celý čas úctiví k hosťom. Peniaze spravujete ako ten najlepší pokladník a na nohách musíte vydržať celú noc, fyzicky to môže byť náročné. Nesmiete mať problém so sústredením a musíte s úsmevom vedieť vyriešiť rôzne drobné sťažnosti hráčov.

Ako vyzerá typický deň obsluhy v kasíne? Zvyčajne sa začína vo večerných hodinách, povedzme okolo deviatej. Váš šéf (podľa amerického vzoru sa mu hovorí pit boss alebo pit manažér, stojí nad inšpektorom) vám pridelí stôl, ktorý si musíte pred hrou skontrolovať a pripraviť. Prebehnete si svoj výzor a slušne privítate prvých hráčov. Hráčom pripomeniete niekoľko drobných pravidiel, poprípade princípov, ktoré momentálne platia pri vašom stole. Dodržiavate minimálne a maximálne limity a udržiavate tempo hry – fyzicky (ak ste príliš pomalý, kasíno prichádza o peniaze, ak ste príliš rýchly, hráč môže odísť). Vaše pohyby sú prehľadné, čisté, nedávate najmenšiu zámienku na podozrenie z nekalej hry, rovnako aj vy sledujete, či sa hráč o niečo nepokúša. Ak áno – riešenie konfliktov nie je vaša vec, ale inšpektorova.

 

Odpovedať