AKÉ SÚ VÝHODY TÓNOVACÍCH A UMÝVATEĽNÝCH FARIEB?

O týchto dvoch typoch interiérových farieb ste už s najväčšou pravdepodobnosťou počuli, viete však, kde všade si nájdu využitie a v čom sú unikátne? Začítajte sa do nášho článku a dozviete sa to, čo potrebujete o tónovacích a umývateľných farbách.

Praktické farby do kúpeľne aj do kuchyne

Rozsiahla kategória interiérových farieb sa pre väčší prehľad člení na ďalšie podkategórie, v ktorých tak rýchlejšie nájdete ten typ farby, ktorý práve potrebujete alebo hľadáte. Jedným z nich sú tónovacie farby efektívne odolávajúce vplyvom okolitého prostredia. Hlavnou výhodou tónovacích farieb je fakt, že ich môžete namiešať podľa vašej ľubovôle a získať tak originálny výsledný odtieň, ktorý nie je bežne dostupný na trhu. K dispozícii sú buď v práškovej alebo tekutej forme, ktorá je riediteľná vodou prípadne vo verzii tekutého pigmentu. Obľúbenou voľbou sú najmä tekuté tónovacie farby z dielne výrobcu Remal, pri ktorých máte na výber rozličné farebné odtiene od pomarančovej a marhuľovej cez červenú, žltú a hnedú až po zelenú, hráškovú prípadne fialovú.

Mnohí zákazníci oceňujú tiež prednosti, ktorými je charakteristická umývateľná farba. Ako už jej meno napovedá, dá sa bez problémov umývať od škvŕn a iných nečistôt, je oteruvzdorná a tiež paropriepustná. Hodí sa do miestností so zvýšeným stupňom vlhkosti, teda do kúpeľní aj do kuchyne, v ktorej je počas varenia vyššie riziko zašpinenia steny. Pokiaľ k tomu dôjde, stenu natretú umývateľnou farbou môžete jednoducho utrieť navlhčenou handričkou. Ak by daná stena nedisponovala umývateľným náterom, pravdepodobne by vám na danom mieste zostala nepekná šmuha. Umývateľné farby odolávajú tiež vplyvu mastnoty a sú k dispozícii v bielom alebo farebnom prevedení.

Inšpirujte sa výberom farieb od výmyslu sveta

Nebojte sa vyskúšať kvalitu a efektívnosť tónovacích a umývateľných farieb aj vo vašom domove. Nie je pritom potrebné, aby ste osobne navštívili niektorú z predajní farieb a lakov vo vašom okolí, úplne postačí ak sa obrátite na online drogériu Bugy s rozsiahlym a pravidelne rozširovaným sortimentom z oblasti drogérie a kozmetiky. Na túto oblasť sa špecializuje už viac než 20 rokov, teší sa širokej základni spokojných zákazníkov a zaujme lákavými zľavami, vernostným programom aj dodaním kuriérom v priebehu 24 hodín v prípade tovaru dostupného na sklade.

Odpovedať